Tamagotchi groeit en wordt heet.

Door mouse86 op donderdag 19 mei 2016 00:12 - Reacties (21)
Categorie: -, Views: 6.646

Het is nog steeds allemaal wennen; we hebben een eerste kleine man erbij sinds een kleine 3 maanden. Elke dag maak ik wel wat nieuws met hem mee. Voor hem is het een ontdekking, zijn handjes, voetjes, de omgeving... maar ook voor ons als jonge ouders vind ik het maar al te leuk en spannend om alles mee te mogen maken!

Vandaag heeft hij voor het eerst koorts; 39.5 graden. Dat komt omdat hij vanmiddag zijn tweede inenting heeft gekregen. Gek genoeg de eerste keer dat ik de meting deed in zijn achterste schrok ik toch wel even van de uitkomst. Ik voelde en lichte paniek opkomen....Koorts! er ging van alles even door me heen. Voornamelijk, wat moet ik nu doen!

Maar na even rustig denken liet ik het allemaal even zijn beloop. Koorts is goed zei ik tegen mezelf. Ik ben niet zo van gauw koortswerende middelen toe te dienen dus ik hou het nog even achterwege. Maar natuurlijk gebeurd dit vlak voor de nacht intreed. Gisteren heb ik een onwijs slechte nacht geslapen, en dat zal vandaag niet beter worden. Welkom bij het vaderschap clubje? hahaha.

Het is bijzonder om te zien met hoe weinig slaap je eigenlijk toch goed de dag door komt. Zou de kleine stiekem energie geven aan mij? Een soort verborgen caffeine shots? In ieder geval wordt het deze nacht ook niet echt slapen voor mij. Dus dan maar een blog schrijven terwijl de kleine op m`n tablet te zien is via de video baby monitor.

Ondertussen denk ik bij mezelf dat het best raar is dat ik dit plaats op een technologie website. Dit soort achtige blogs horen eigenlijk bij al die zwanger / als jij wij wordt pagina's. Maar sorry jongens en meisjes, jullie zullen er aan moeten geloven dat er ook op tweakers een blog gaat over baby's ;-),

Over de video baby monitor gesproken, wat een leuk ding is dat! Het is van Foscam (P1 serie) en is voorzien van PTZ zodat ik hem op afstand 340graden kan draaien zowel verticaal als horizontaal. Ze hebben hem ook echt goed ontwikkeld. Hoefde niets met router of port forwarding in te stellen. Op de cam zit een QR code die je met de telefoon app moet scannen en vervolgens configureerd hij zichzelf zodat je er overal bij kan komen om de cam te zien. Ideaal vind ik het ding! Ik zou iedere aanstaande pap of mam het aanraden. Ik vind het zoveel beter dan de babymonitors die alleen audio doorgeven en de prijs is ook nog redelijk vergelijkbaar. Maar dat ff terzijde :)

Toch heb ik nog even ge-googled "wat te doen bij koorts baby". Als je nu mijn google search history bekijkt staat er alleen maar baby + koorts ;-). Dat wordt de komende weken ads bekijken van baby koorts thermometers denk ik.

We zullen zien. Aan alle kinderloze lezers, geniet van uw nachtrust en welterusten alvast.

Volgende: Airco voor slaapkamer zoeken.... 06-'16 Airco voor slaapkamer zoeken....
Volgende: Z-Wave automatisering (korting HomeSeerPro) 12-'15 Z-Wave automatisering (korting HomeSeerPro)

Reacties


Door Tweakers user BeefHazard, donderdag 19 mei 2016 00:22

Gelukkig is er voor diegenen met een gelukkig leven nog http://reddit.com/r/childfree

[Reactie gewijzigd op donderdag 19 mei 2016 00:23]


Door Tweakers user two, donderdag 19 mei 2016 00:34

Ondertussen denk ik bij mezelf dat het best raar is dat ik dit plaats op een technologie website.
Nee hoor :+
Het is van Foscam (P1 serie) en is voorzien van PTZ zodat ik hem op afstand 340graden kan draaien zowel verticaal als horizontaal. Ze hebben hem ook echt goed ontwikkeld. Hoefde niets met router of port forwarding in te stellen.

Door Tweakers user sfranken, donderdag 19 mei 2016 01:06

Koorts is een goed iets, het is de manier van het lichaam om alle shit te purgen die erin zit op dat moment. Pas als het écht over de ~41 graden gaat komen word het een probleem. Let wel op dat de telling voor kinderen en ouderen anders is, kinderen kunnen iets meer hebben (want jonger lichaam bla bla). Bij een > 12 jarige is ~40+ een probleem, bij pasgeborene en < 2 jaar niet zo (tenzij het echt lang duurt, een paar uur is geen issue)

Door Tweakers user i-chat, donderdag 19 mei 2016 01:29

die foscam meuk is idd best handig, ik gebruik ze oa ook om huisdieren in de gaten te houden als ik langer weg ben, de meesten hebben ook een mic in gebouwd en je kunt er soms zelfs nog speakers aan hangen zodat je via de remote app ook met en door het ding kunt praten.

verder is koort idd goed, maar dat van die 41 graden daar ken ik anderen verhalen over, als je kind langer dan een dag boven de 40 graden zou zijn dan moet je wel degelijk aan lichte remming gaan denken. niet pas bij 41

maar gelukkig gaat het vaak al veel sneller weer beter en zakt het naar een graadje of 38 / 39 en dat is prima om antistofjes bij aan te maken.

Door Tweakers user rob079, donderdag 19 mei 2016 08:56

Welkom bij de vaderclub, en geniet er vooral van. Het gaat echt retesnel, dat groeien!
En maak vooral veel foto's en video's. De kleine zal je daar later zeer dankbaar voor zijn!

Door Tweakers user WoLFjuh, donderdag 19 mei 2016 09:17

Helemaal niks mis met verse pappa's, gewoon lekker je ervaringen posten dan lees ik mee met het feest der herkenning ;)

Koorts is helemaal niet erg, maar niet te lang en niet te hoog. Het blijft een delicaat balans wanneer je wat aan die koorts gaat doen. Als je het niet vertrouwd bel je de huisarts of 's avonds en/of in 't weekend een dienstdoende arts. Dit heeft voordelen en nadelen: als het een gewoon simplele virale infectie is dan kunnen ze er niks aan doen, mochten ze zien dat hij/zij oorpijn of een luchtweg infectie heeft oid heeft kunnen ze soms wel antibiotica voorschrijven. Helaas ben ik wel eens 's nachts naar de huisartsenpost gereden omdat mijn jongste zoon (4 maanden) al langer dan 3 dagen koorts had en toen tegen de 40 graden aantikte. De assistente zei dat ik maar moest langs komen om naar m te laten kijken maar de dokter stuurde ons na 3 uur wachten (van 00:30 tot 03:30) weer naar huis zonder dat hij wat voor hem kon doen.

Ik heb eigenlijk nooit getwijfeld over een video camera. Buiten dat ik dat soort netwerk devices maar machtig eng vindt (zonder portforwarding er bij kunnen komen? kijkt de fabrikant ook mee? moet ik nou iedere keer een badjas aan als ik 's nachts naar mijn kind toe loop omdat iemand mee zou kunnen kijken?) ben ik vooral bang voor het afbrokkelen van een stukje privacy van mijn kind. Natuurlijk zijn ze nu nog jong... maar... wanneer haal je zo'n ding weg? Jaar 2? Jaar 3? Jaar 7? Tis niet dat het allemaal zo hart loopt, en natuurlijk zou ik mijzelf wel een datum kunnen stellen dat ik t uitzet/weghaal, maar waar baseer je dat op? Alleen dat punt al heeft mij overwogen om het niet te doen. De babyfoon werkt ook gewoon (en hoewel je daar ook zo'n zelfde discussie over kan hebben voelt dat gewoon minder intrusive) en het is nog een lekkerde gehobbyde oplossing ook: een asterisk voip centrale met conference groepen die bellen naar de telefoons op de kinderkamers en zonder overgaan opnemen om vanaf meerdere locaties in huis mee te kunnen luisteren 8)7

Door Tweakers user DonJunior, donderdag 19 mei 2016 10:37

Spannend om te lezen.. Ik word over een week of 7 vader O+

Door Tweakers user armageddon_2k1, donderdag 19 mei 2016 12:51

BeefHazard schreef op donderdag 19 mei 2016 @ 00:22:
Gelukkig is er voor diegenen met een gelukkig leven nog http://reddit.com/r/childfree
Als een gelukkig leven bestaat uit alleen maar klagen over anderen met kinderen en hoe chill het wel niet is geen ouder te zijn is dat best sneu...

En nee, ik ben geen ouder.

[Reactie gewijzigd op donderdag 19 mei 2016 12:52]


Door Tweakers user Arch-IT-ect, donderdag 19 mei 2016 16:02

Proficiat met jullie koter! Er staat jullie een mooie tijd te wachten.

Wij hebben er zelf al 2 lopen, eentje van 5 en eentje van 2. Voor het toedienen van medicatie zijn we ook wat terughoudend, maar tegen koorts geven we al een Perdolan, Nurofen of Dafalgan stopje van zodra > 38.5°. Je moet rekenen dat ze net als ons zich daar ook slecht door voelen, dus koortswerende middelen geven we eerder voor hun eigen comfort.

Van zodra de temperatuur boven de 40° gaat en je hebt nog niets toegdiend, zou ik niet meer twijfelen hoor, vanaf zulke temperaturen heb je kans op koortsstuipen en hersenschade. sfranken spreekt over wachten tot > 41°, maar dit vind ik wel zéér hoog en gevaarlijk.

Door Tweakers user evilution, donderdag 19 mei 2016 17:03

Koop ff een fatsoenlijke IR koortsthermometer, die anaaldingen zijn echt uit de tijd. Hoef je 'm niet wakker te maken of uit te kleden om temp te meten, is voor zo'n kind ook wat comfortabeler.

Door Enigmafan, donderdag 19 mei 2016 20:34

Ik kan me nog herinneren (die van mij is inmiddels 9) dat ik de thermometer er in deed en even moest wachten totdat de meting klaar was. Ik vervolgens denken: "Hee, waarom zou de temperatuur plotseling twee graden omhoogschieten"? Nou, dat was dus omdat een seconde later een berg poep d'r uit schoot van hier tot Tokyo. Wat een berg kan daar uitkomen zeg, poe poe.
Maar dat het wennen is, ja, dat is het zeker. En lachen. En soms wat minder leuk, maar dat vergeet je snel.

Door Tweakers user mouse86, donderdag 19 mei 2016 22:20

Wat vind ik het leuk jullie berichten te lezen :D
Enigmafan schreef op donderdag 19 mei 2016 @ 20:34:
Ik kan me nog herinneren (die van mij is inmiddels 9) dat ik de thermometer er in deed en even moest wachten totdat de meting klaar was. Ik vervolgens denken: "Hee, waarom zou de temperatuur plotseling twee graden omhoogschieten"? Nou, dat was dus omdat een seconde later een berg poep d'r uit schoot van hier tot Tokyo. Wat een berg kan daar uitkomen zeg, poe poe.
Maar dat het wennen is, ja, dat is het zeker. En lachen. En soms wat minder leuk, maar dat vergeet je snel.
Ik lach hier hardop hahahaha! Dat zijn toch de geniale momenten!
evilution schreef op donderdag 19 mei 2016 @ 17:03:
Koop ff een fatsoenlijke IR koortsthermometer, die anaaldingen zijn echt uit de tijd. Hoef je 'm niet wakker te maken of uit te kleden om temp te meten, is voor zo'n kind ook wat comfortabeler.
Hmm, ik dacht daar ook aan maar bij CB hoor ik alleen maar dat ik via anaal moet meten ivm nauwkeugheid. Oor lijkt me ook wel zo prettig voor de kleine.
DonJunior schreef op donderdag 19 mei 2016 @ 10:37:
Spannend om te lezen.. Ik word over een week of 7 vader O+
Oooh wat leuk!!! Spannende tijden!! Geniet nu nog wel goed van je nachtrust ;)
WoLFjuh schreef op donderdag 19 mei 2016 @ 09:17:
Buiten dat ik dat soort netwerk devices maar machtig eng vindt (zonder portforwarding er bij kunnen komen? kijkt de fabrikant ook mee? moet ik nou iedere keer een badjas aan als ik 's nachts naar mijn kind toe loop omdat iemand mee zou kunnen kijken?) ben ik vooral bang voor het afbrokkelen van een stukje privacy van mijn kind. Natuurlijk zijn ze nu nog jong... maar... wanneer haal je zo'n ding weg? Jaar 2? Jaar 3? Jaar 7? Tis niet dat het allemaal zo hart loopt, en natuurlijk zou ik mijzelf wel een datum kunnen stellen dat ik t uitzet/weghaal, maar waar baseer je dat op? Alleen dat punt al heeft mij overwogen om het niet te doen. De babyfoon werkt ook gewoon (en hoewel je daar ook zo'n zelfde discussie over kan hebben voelt dat gewoon minder intrusive) en het is nog een lekkerde gehobbyde oplossing ook: een asterisk voip centrale met conference groepen die bellen naar de telefoons op de kinderkamers en zonder overgaan opnemen om vanaf meerdere locaties in huis mee te kunnen luisteren 8)7
Ik snap je angst, internet cameras is maar de vraag of het goed zit met de beveiliging. Gelukkig boeit het me weinig als iemand me op de camera zou zien in boxershort... Lekker kijken zou ik zeggen haha.

Maar je hebt me wel aan denken gezet, wanneer haal je zon ding inderdaad weg. Ik weet het niet. Dat moeten we maar ervaren wanneer de tijd rijp is. Voor nu ben ik er maar al te blij mee ☺.

[Reactie gewijzigd op donderdag 19 mei 2016 22:21]


Door Tweakers user hansie_k, vrijdag 20 mei 2016 06:54

mouse86 schreef op donderdag 19 mei 2016 @ 22:20:


Hmm, ik dacht daar ook aan maar bij CB hoor ik alleen maar dat ik via anaal moet meten ivm nauwkeugheid. Oor lijkt me ook wel zo prettig voor de kleine.
CoolBlue...? 😏

Wat je zelf al zei, het is wonderlijk hoe lang je toch zonder fatsoenlijke nachtrust kan.
Die van ons had vaak krampjes, hele nachten mee bezig, en rond 7uur wel weer op de fiets naar het werk.

Geniet er van, onze dochter is "al" bijna 4,5....en dat is heeeeelll snel gegaan...te snel.
Oh, en bij ons staat de babyfoon ook nog gewoon op d'r kamertje, al was het maar om te kunnen horen hoe het gaat als ze niet zo lekker is, of even te waarschuwen dat het toch nog echt te vroeg is om liedjes te zingen 😏

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 mei 2016 06:58]


Door Tweakers user mouse86, vrijdag 20 mei 2016 08:15

hansie_k schreef op vrijdag 20 mei 2016 @ 06:54:
[...]


CoolBlue...? 😏

Wat je zelf al zei, het is wonderlijk hoe lang je toch zonder fatsoenlijke nachtrust kan.
Die van ons had vaak krampjes, hele nachten mee bezig, en rond 7uur wel weer op de fiets naar het werk.

Geniet er van, onze dochter is "al" bijna 4,5....en dat is heeeeelll snel gegaan...te snel.
Oh, en bij ons staat de babyfoon ook nog gewoon op d'r kamertje, al was het maar om te kunnen horen hoe het gaat als ze niet zo lekker is, of even te waarschuwen dat het toch nog echt te vroeg is om liedjes te zingen 😏
CB = Consultatiebureau 😃😃

Zo leuk om te lezen de ervaringen!

Door Tweakers user gandalfdroes, vrijdag 20 mei 2016 09:22

Aller eerst gefeliciteerd met je zoon, ervaringen delen is altijd goed.

Ja een kleine kan je ook een boel energie geven, kijk maar hoe ze naar je kijken als je ze 's ochtends uit hun bed haalt of je 's avonds na een dag werken thuis komt en ze je toelachen.
Onze dochter nu bijna 7 maanden heeft ook al een paar keer tegen de 40 graden koorts gehad. Van de kinderarts hebben wij de regel gekregen dat je bij koorts vaker temperatuur moet nemen en pas als de koorts boven de 40 graden komt of langer dan 36 uur aanhoudt, je het beste even contact moet opnemen met je arts (overdag) of huisartsenpost ('s avonds) en zij zullen je dan verder adviseren.
qua slapeloze nachten, er gaan er nog veel meer komen, moment dat de eerste tandjes gaan komen en ze ook koorts hebben.

maar vooral geniet van de momenten, want voor je het weet gaan ze al weer de deur uit.

Door Tweakers user hackerhater, vrijdag 20 mei 2016 11:05

Dat ie verhoging heeft is niet zo raar na die inenting. Zijn afweer denkt tenslotte dat de dode ziekteverwekkers in die vaccinatie levend zijn en gaat aan de slag.
Gewoon in de gaten houden, maar de verhoging zelf is niet zo raar.

Door Tweakers user Gerwin486741, vrijdag 20 mei 2016 11:34

Haha wat ik vooral mooi vind is dat je toch een stukkie over die cam er in hebt gezet. Helemaal enthousiast over hoe goed die Foscam werkt! Komt de tweaker in je toch naar boven :)

Door Tweakers user Tjeerd84, vrijdag 20 mei 2016 12:11

Heb een dochter van 10 maanden. Wel herkenbaar verhaal en leuk om dit op tweakers eens tegen te komen.

Met mijn eigen lichaam ben ik altijd keihard. Geen medicijnen en doorzetten op eigen kracht. 'If it doesn't kill you, it makes you stronger'. De natuur kan het best zelf. Zo ga ik ook met mijn dochter om. Er zijn ondertussen genoeg kinderen juist lichamelijk verpest door overmatig antibiotica gebruik of het vaak toedienen van pijnstillers of andere medicijnen. Pijn is net als koorts een teken dat je lichaam bezig is om gezond te worden. Koorts en pijn dus juist niet bestrijden, zodat je daarna ook kan voelen dat je beter wordt. Maar natuurlijk alleen als er niet een ernstige ziekte is, soms heb je een dokter en medicijnen nodig natuurlijk. Onze dochter is trouwens met een keizersnede geboren, dus ook dan ben je natuurlijk enorm dankbaar dat er goede medische hulp is.

Verder superleuk als ze woordjes en zinnen gaan maken, beginnen met lopen (iets wat ze zelf ook heel graag willen leren), nachtje bij opa en oma slapen, verhalen tegen zichzelf brabbelen in bed, enz. (oneindige lijst)

Het hangt ook van je huis af, maar ik ben bij ons thuis tegen het gebruik van een cam. Niet om privacy, maar het geeft ouders rust en het kind later ook. Ze gaat bij ons om half 8 naar bed en daarna kijk ik even bij haar als we zelf gaan slapen. Daarna pas 's ochtends 7 uur weer. Kinderen hebben zelf als ze ouder worden ook in de gaten hoe de cam werkt. Ik probeer mijn dochter in ieder geval ook te leren dat ze regelmatig alleen is en haar zelf moet vermaken. Dat ouders er niet altijd zijn.

Door Tweakers user gerbie71, vrijdag 20 mei 2016 16:19

Ik lees dat je geen oorthermometer wilt gebruiken omdat het consultatiebureau er tegen adviseert. Ik ben zelf inmiddels 6,5 jaar vader en heb over dit onderwerp de volgende 2 dingen geleerd:
Het consultatiebureau wordt ook vaak het consternatiebureau genoemd. En dat is niet voor nix 😊
Een oorthermometer werkt perfect

Veel plezier met vaderen!

Door Arts, zaterdag 21 mei 2016 08:25

- Oorthermometer niet doen, geeft de kerntemperatuur niet goed weer, rectaal wel.
- Koorts is niet erg na een inenting
- MBO programmeurs mogen geen medisch advies geven

groet,
Arts

Door Tweakers user juggle, zondag 22 mei 2016 09:05

Hier ook papa van 2 jonge spruiten waarvan de jongste nu dik een jaar is. Vooral bij de eerste ben je extra alert en onzeker, geloof mij, bij een tweede ben je al een stuk zekerder en laat je je veel minder van de wij brengen :-)

Wat betreft koorts, houd altijd het volgende aan: Drinkt hij goed? Is hij Alert? En houdt de koorts niet langer dan 3 dagen aan (Koorts is dus hoger dan 39,5) Dan kun je ervanuitgaan dat alles goed komt. Koorts langer dan 3 dagen of niet alert of niet goed drinken: gelijk dokter raadplegen en in het weekend of 's avonds de doktersdienst bellen. Niet schromen om te bellen, liever een keer te veel gebeld dan te weinig.

Mijn dochter heeft op jonge leeftijd (3 maanden) een hersenvliesontsteking gehad. Gelukkig een onschadelijk virus waarbij geen hersenbeschading kon optreden maar desalniettemin wil je in dat soort gevallen niet te laat zijn met bellen.

Nu hoef je niet gelijk bang te zijn voor dat soort zaken maar gebruik je gezonde verstand en als je het niet vertrouwt, raadpleeg altijd een dokter met die kleintjes.

Verder, las ik in de reacties, dat iemand geen pijnstilling geeft. Hoewel je voorzichtig moet zijn met antibiotica is paracetamol niet schadelijk en kun je dat rustig geven. Let goed op het gewicht en de bijsluiter. volgens mij is het voor die babietjes 120mg zetpilletje. Ik vind het echt onzin om je kind onnodig pijn te laten lijden. Je hoeft niet bij elke scheet pijnstilling toe te dienen maar in het geval van tandjes of hoge koorts kun je een zetpilletje geven zodat je jochie tenminste even lekker kan slapen wat hij hard nodig heeft om te herstellen.

Al met al, geniet ervan! Zet even door met niet slapen, het wordt beter trust me ;-)

Reageren is niet meer mogelijk