Sonos PLAY:1 mods

Door mouse86 op maandag 9 maart 2015 11:59 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 5.510

Een tijdje terug heb ik een video gemaakt waarbij ik laat zien dat ik een Sonos PLAY:1 portable heb gemaakt door hem te laten lopen op een USB powered battery pack.
*zie: youtube


Ik heb sinds die video heel veel reacties gekregen van over de hele wereld, wat ik echt heel gaaf vind. Ben ook een aantal keren benadert door bedrijven en particulier met de vraag of ik mee kon helpen het commercieel te maken. Een enkele was ook al een heel stap verder door mij alvast een pre-design te laten zien.... Ik heb ze allen netjes aangegeven hier niet geïnteresseerd in te zijn omdat ik dit soort blog-posts of video-post graag als hobby wil houden :Y) . Op mijn werk ben ik immers al professioneel genoeg bezig.

Wat ik niet in de video heb laten zien is hoé ik het heb gedaan. Dit is niet omdat ik het spannend wilde houden of niet wilde prijsgeven, maar omdat mijn filmpje die ik destijds heb genomen meer heeft gefilmd van mijn zwarte hoofd :> dan daadwerkelijk de "operatie" van de Sonos PLAY:1. Zonde dus!

Hoe kon dit nou gebeuren hoor ik je al vragen? Nou, waar ik normaal een geschreven blog maakte van mijn "mods", wilde ik ditmaal het gaan filmen. Ik deed het dus voor het eerst.
Ik gebruikte een Samsung Galaxy Note 2 als video recorder. Je raad het al, deze dingen kun je niet even vastzetten op een tri-pot. Ik heb de telefoon toen vast-getaped aan een naburige paal. Doordat deze paal ietwat verder zat dan het op te nemen object had ik ook nog eens een beetje digitaal ingezoomed (wat ook niet handig is).

Om mijzelf te kunnen zien, wat ik nou opnam, had ik teamviewer server lopen op de Galaxy Note 2. Zo kon ik via de PC die voor me stond toch kijken wat ik aan het opnemen was.

Maar pas nadat ik de Sonos alweer dicht had geschroeft en netjes terug had geplaatst, ging ik starten met video-editen.... en toen viel het mij pas op, mijn zwarte haren :P . Ik heb nog veel eraan ge-edit in de hoop er wat van te kunnen maken (en wat een tijd gaat hier in zitten! De uren vliegen voorbij!!) maar het editen was niet genoeg om er iets moois van te maken.

Nu, bijna een jaar later na het eerste filmpje ben ik het weer aan het oppakken. Recentelijk heb ik via marktplaats voor 75 euro een nieuwe, tweedehandse film camera gekocht van Sony. Dit werkt echt goud! Het neemt direct op naar SD kaart, super snel importeren op de PC dus.

En nu heb ik gisteren (heerlijk zo op de zondag _/-\o_ ). Weer eens lekker mijn soldeerbout opgewarmd en de Sonos open geschroefd. Ik heb drie uur zitten filmen, waaronder het antwoord op de grote vraag.... Hoe laat je de Sonos nou lopen via een USB voeding :9~

Daarbij heb ik opgenomen hoe je hem snel kan openen, hoe je 24v kan aansluiten aan de Sonos PLAY:1 ipv 220vAC en ben ik verder gegaan om bluetooth te koppelen van en naar de Sonos PLAY:1 (maar nog steeds mee bezig).

Ik heb dus weer genoeg video materiaal om te knippen en plakken :). Video-editen is LEUK!

Hier de eerste twee posts van gisteren. In plaats van een lange video, wat ik eerst deed, maak ik nu korte filmpjes die precies laten zien wat in de titel staat. Ik hoop dat dit beter past als iemand even op zoek is om wat uit te voeren, hoeft ie niet het hele filmpje te "scannen" om het juiste deel te vinden... Wat denken jullie? Lang filmpje beter of zo met korte stukjes?

24v battery powered Sonos PLAY:1


Overview uit welke onderdelen de Sonos PLAY:1 bestaat


NB. Ik ben pas begonnen met het aanmaken van een YouTube kanaal. Ik heb hem een beetje geprobeerd in te richten, ben enorm benieuwd wat jullie er zo van vinden... tips en zo erg welkom :)! Ondertussen twijfel ik om binnenkort een Nederlandse variant te starten, waarbij ik elektro-mod-tips laat zien in Nederlands zoals

- Hoe reflowen en solderen
- Hoe gebruik je een opamp (misschien leuk stroom-meet projectje eraan koppelen)
- Reparatie van printen
- Printen tekenen zowel schematisch als print zelf
- Analoge versterker
- etc.

maar betwijfel of men dit echt gaat zitten kijken.. er is al zoveel tegenwoordig online te vinden.....

Volgende: HowTo video Sonos via USB portable power 03-'15 HowTo video Sonos via USB portable power
Volgende: RPi2 BugFix: KaKu Lampen 02-'15 RPi2 BugFix: KaKu Lampen

Reacties


Door Tweakers user Luuk1983, maandag 9 maart 2015 16:30

Je kan YouTube video's gewoon met de video-tag in je blog embedden, dat is voor veel mensen net even een lagere drempel om de film te bekijken. Vanuit de embedded video kan iemand altijd nog doorlinken youtube. Just my thoughts :)

Door Tweakers user robbinonline, maandag 9 maart 2015 17:02

Wat een handige mod zeg. Ik kan dit soort dingen alleen maar toejuichen.
Mocht je nog inspiratie nodig hebben: graag een USB poort toevoegen aan de play1 voor het opladen van de smartphone :9

Door Tweakers user Breezers, maandag 9 maart 2015 20:03

Een elektro mod tips YT kanaal in het Nederlands Lijkt mij interessant om te volgen :)

Door Tweakers user mouse86, dinsdag 10 maart 2015 20:29

Luuk1983 schreef op maandag 09 maart 2015 @ 16:30:
Je kan YouTube video's gewoon met de video-tag in je blog embedden, dat is voor veel mensen net even een lagere drempel om de film te bekijken. Vanuit de embedded video kan iemand altijd nog doorlinken youtube. Just my thoughts :)
Woehoe, dank voor de tip! Dit wist ik niet. Als ik morgen op de PC zit ga ik de blog gelijk aanpassen. :-)

Door Tweakers user mouse86, dinsdag 10 maart 2015 20:48

Breezers schreef op maandag 09 maart 2015 @ 20:03:
Een elektro mod tips YT kanaal in het Nederlands Lijkt mij interessant om te volgen :)
Thanks :) hoop dat er meerdere zullen volgen :)

Door Tweakers user Eli3l, dinsdag 10 maart 2015 22:43

Ik zou ook graag kijken, ik zeg doen dus! :)

Door Tweakers user ThinkPad, woensdag 11 maart 2015 22:35

Wat voor labvoeding heb je dat je hem via je smartphone kan besturen :9

Verder leuke video, ik ben zelf meer van de korte filmpjes. Ik kijk ook vaak EEVblog e.d. maar dat duurt mij vaak al te lang, ik skip er dan vaak snel doorheen.

Door Tweakers user mgizmo, woensdag 11 maart 2015 22:42

ThinkPad schreef op woensdag 11 maart 2015 @ 22:35:
Wat voor labvoeding heb je dat je hem via je smartphone kan besturen :9
Ik vermoed gezien de tekst in zijn blog dat ie zijn labvoeding applicatie op de pc overneemt via teamviewer?


Ik wil meer zien... :D

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 maart 2015 22:43]


Door Tweakers user mouse86, donderdag 12 maart 2015 08:20

ThinkPad schreef op woensdag 11 maart 2015 @ 22:35:
Wat voor labvoeding heb je dat je hem via je smartphone kan besturen :9
Is een PC die ik via teamviewer bestuur. Op de PC draait weer een vm waarmee ik via usb verbinding maak met de Power supply.

Eigenlijk is het wel een leuk idee om te maken.... Ene lab voeding te besturen via je mobiel over Bluetooth..... Hmm Mmm :-D
mgizmo schreef op woensdag 11 maart 2015 @ 22:42:
[...]


Ik vermoed gezien de tekst in zijn blog dat ie zijn labvoeding applicatie op de pc overneemt via teamviewer?
Helemaal correct mgizmo ;-)

[Reactie gewijzigd op donderdag 12 maart 2015 08:21]


Reageren is niet meer mogelijk