Battlefield met Sonos Playbar

Door mouse86 op zaterdag 15 november 2014 21:05 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 6.085

Jarenlang maak ik al gebruik van mijn Logitech Z-5500, ik heb hem al sinds mijn studententijd. Na de laatste verhuizing is het mij tegengevallen hoe groot dit systeem eigenlijk is, en hoeveel kabels het nodig heeft voordat het werkt.

Mijn oude Z-5500
http://i.snag.gy/Pezhz.jpg

Uiteindelijk ligt de Z-5500 al een paar maanden stof te happen omdat ik geen tijd / zin had om hem weer aan te sluiten. Als nood gebruikte ik maar in-ear dopjes op de computer tijdens gamen, en dit is echt een domper :+ .

Sonos
Enige tijd terug hebben we voor de TV een Sonos Playbar en Sub aangeschaft, een welkome aanvulling op het zeer lelijke geluid van de hedendaagse TV's. Het viel me op hoe mooi het geluid van deze Sonos set is ten op zichte van mijn Z-5500 systeem. Vooral in het midden / lage gebied. Plotseling klinkt de Z-5500 enorm lelijk, raar is dat.

Roulette
Vandaag heb ik mijn computer & pruts kamer verhuist naar een kleinere kamer in ons huis. We gaan een soort stoelendans doen met kamers; slaapkamer -> werk-kamer, werk-kamer -> "kleine kamer". Reden is dat we last hebben in onze slaapkamer van langsrijdend verkeer (vooral motors die enorm lang doortrekken, midden in de nacht rond 3 uur :/ ).

Hierop bedacht ik mij, hoe zou het werken en klinken als ik de Sonos Playbar direct aansluit op de PC? Sonos zegt dat het systeem lag-free werkt indien je gebruik maakt van de optische aansluiting.Toch ben ik bang dat het bij games als Battlefield 3/4 (mijn favo game :D) wellicht zou storen. Al is het omdat de Playbar geen échte linkse een rechtse speaker heeft.

Nb. De playbar is een unit met de boxen center en rechts/links geïntegreerd in één device.
http://i.snag.gy/oESe3.jpg

Mijn eerste muziek beluistering in mijn kamer bevalt me in ieder geval zéér goed. Ik heb ook een paar audio test-cd's afgespeeld en het verbaast me hoe goed je links en rechts kan onderscheiden op de positie waar ik zit. Ik zit overigens in een rechthoekige kamer van 2x4m. Dus geluid kan goed kaatsen aan beide kanten van de kamer.
Ook heb ik de Z-5500 in 2.1 modus even aangesloten om het te vergelijken. Duidelijk is gelijk alweer alle nodige kabels, niet alleen voor de speakers, maar ook naar de verplichte besturings-pod.
Het geluid is een onvoorstelbaar groot verschil. De Sonos klinkt velé malen beter, zelfs als je de sonos sub uitschakelt, klinkt het nog steeds beter dan de oude Z-5500 set.

Zo ziet de opstelling eruit in mijn kamer.

http://i.snag.gy/JjoDn.jpg

Ik ga nu gamen, en laat morgen even het resultaat weten, in ieder geval zal het beter zijn dan de in-ear koptelefoons :p. (En hopelijk bonk ik mijn buren niet uit bed met de Sonos Sub 8)7 )

Volgende: Test je geduld met raam plakfolie 11-'14 Test je geduld met raam plakfolie
Volgende: Arduino: Wireless Co2, Hygro, Baro en Light sensor 11-'14 Arduino: Wireless Co2, Hygro, Baro en Light sensor

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, zaterdag 15 november 2014 22:29

En hopelijk bonk ik mijn buren niet uit bed met de Sonos Sub 8)7 )
Valt wel mee hoor, je hebt toch geen buren binnen 500 meter?

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 15 november 2014 22:32

Als je benen maar niet wegvliegen door die subwoofer! Verder ziet die soundbar er strak uit. Netjes hoor!

Door Tweakers user Mattie112, zaterdag 15 november 2014 23:11

Ja sonos maakt super spul. Heb een tijdje bij een zaak gewerkt waar we het verkochten. Enige nadeel was km eerste instantie: geen sub. Sinds ze dat opgelost hebben kan ik alleen de prijs nog als negatief punt noemen. Want: duur dat is het zeker.

Door Tweakers user iamzero456, zondag 16 november 2014 00:20

Hoeveel was je kwijt?

In de pricewatch zie ik de playbar en sub staan, echter zie ik de sub niet op je foto. Of mis ik wat?

pricewatch: Sonos Playbar
pricewatch: Sonos Sub 0.1 (Zwart)

Zeker 1400 euro kwijt voor beide, denk dat ik dan liever bij mijn z-5500 blijf, tenzij het wat goedkoper gaat worden.

Door Tweakers user mouse86, zondag 16 november 2014 05:28

iamzero456 schreef op zondag 16 november 2014 @ 00:20:
Hoeveel was je kwijt?

In de pricewatch zie ik de playbar en sub staan, echter zie ik de sub niet op je foto. Of mis ik wat?

pricewatch: Sonos Playbar
pricewatch: Sonos Sub 0.1 (Zwart)

Zeker 1400 euro kwijt voor beide, denk dat ik dan liever bij mijn z-5500 blijf, tenzij het wat goedkoper gaat worden.
De sub staat linksonder op de foto.
Gezamenlijk inderdaad 1400€, maar na het nachtje gamen ben ik er wel uit dat de sub niet nodig is. De playbar is ruim voldoende en heeft meer diepe bass dan de logitech, ondanks de omvang van de logitech. Wellicht komt het omdat de kamer waar ik in zit niet al te groot is (12m2).

Ik ga zeker sparen om een playbar hiervoor aan te schaffen. Het is compact, stijlvol en heeft mooi geluid.
-RetroX- schreef op zaterdag 15 november 2014 @ 22:29:
[...]


Valt wel mee hoor, je hebt toch geen buren binnen 500 meter?
Woon in appartement 😁. En sub snel uitgedaan; als er een granaat gegooid wordt in battlefield, trillen de ramen en deuren van ons huis mee 😂

Door Tweakers user NLKornolio, zondag 16 november 2014 17:34

Je vergelijkt Logitech met Sonos :) 250,- tegen 700,-.
Net of je na een tablet weer naar een gamecomputer switched en zegt me games werken hier zoveel beter op.

[Reactie gewijzigd op zondag 16 november 2014 17:35]


Door Tweakers user mouse86, zondag 16 november 2014 18:15

caanova1984 schreef op zondag 16 november 2014 @ 17:34:
Je vergelijkt Logitech met Sonos :) 250,- tegen 700,-.
Net of je na een tablet weer naar een gamecomputer switched en zegt me games werken hier zoveel beter op.
Je hebt gelijk, qua prijs gaat het niet op. Maar het is een ervaring die ik hier heb opgedaan en graag met anderen wil delen :). Bovendien vind je op internet geen opmerkingen over gamen met een Sonos Playbar, en bij deze laat ik zien dat het dus prima te doen is, zonder opmerkelijke lag :).

Door Tweakers user SomerenV, maandag 17 november 2014 02:36

Ik heb hier heel lang de Logitech X210 gehad maar na dat die kapot ging de Edifier M1380 gehaald. Dat hele merk kende ik niet maar de reviews waren goed en de prijs was behoorlijk laag (rond de 50 euro). Maar wat mij direct opviel is hoeveel beter die Edifier set is dan de X210-set van Logitech. Helderder geluid, een fijnere bass, mooiere vormgeving (al is dat persoonlijk) en lekker lange kabels (wat ik een pluspunt vind).

In de goedkopere categorie was Logitech altijd best populair maar goed geluid? Niet echt denk ik. Als je daar duurdere speakers tegenover zet dan verliest Logitech het sowieso. Maar ook goedkopere speakers kunnen tegenwoordig prima tegen Logitech op blijkbaar.

Door Tweakers user Haas_nl, maandag 17 november 2014 11:00

Van in-ear naar een set van 1400 euro... denk wel dat je iets merkt. :X

Door Tweakers user mouse86, maandag 17 november 2014 11:24

Haas_nl schreef op maandag 17 november 2014 @ 11:00:
Van in-ear naar een set van 1400 euro... denk wel dat je iets merkt. :X
Denk je ? :9

Door Tweakers user iceblack24, maandag 17 november 2014 13:37

Volgens mij kan je (tenzij je heel erg op de het gebruikersgemak leunt, van het in meerdere kamers via een systeem de audio verzorgen) voor 1400 euro echt veel maar dan ook veel mooier geluid neerzetten.
Met 1400 euro kan je een ontzettend mooie(in de zin van mooi geluid) stereo near field oplossing neer zetten.
Natuurlijk is dat behoorlijk subjectief maar voor dat je 1400 euro uitgeeft zou ik toch echt nog even verder kijken als ik jou was.

Door Tweakers user mouse86, maandag 17 november 2014 13:47

iceblack24 schreef op maandag 17 november 2014 @ 13:37:
Volgens mij kan je (tenzij je heel erg op de het gebruikersgemak leunt, van het in meerdere kamers via een systeem de audio verzorgen) voor 1400 euro echt veel maar dan ook veel mooier geluid neerzetten.
Met 1400 euro kan je een ontzettend mooie(in de zin van mooi geluid) stereo near field oplossing neer zetten.
Natuurlijk is dat behoorlijk subjectief maar voor dat je 1400 euro uitgeeft zou ik toch echt nog even verder kijken als ik jou was.
Klopt, en daarmee twijfel ik ook wat ik ga doen. Overigens is het geen 1400 euro maar 700 he, want de Sonos Sub is echt niet nodig.

Enige waarom ik voor Sonos zou kiezen, is dat ik dan nog een kamer heb waar je eenvoudig multiroom music mee kan afspelen.

Maar wat in het kader van 700 tot 1400 euro zou jij kiezen? Heb rondje mediamarkt gedaan, maar de computerspeakers die ze daar hebben (ook van Bose) komt niet in de buurt van Sonos Playbar / Sub.
Heb getwijfeld losse versterker en losse boxen, maar dan over stijg je ruim de 1400 euro als je beetje goede boekenplank boxen wilt hebben. En dan krijg je ook weer meer kabels, veel grotere footprint.

Door Tweakers user iceblack24, maandag 17 november 2014 14:24

ik zelf zweer bij deze jongens: http://www.bax-shop.nl/dj...stuk/product-details.html
Versterker zit in de box ingebouwd enige kabels die je dus hebt lopen is stroom en een kabel van en naar iedere box, je koopt ze per stuk.(kables moet je overigens er los bij kopen).
Ben je voor ongeveer 300 euro klaar, naar mijn mening is er voor dat geld niet veel beters te krijgen. Heerlijk helder strak geluid, sinds ik deze speakers heb is muziek luisteren voor mij weer een totaal nieuwe ervaring.
Nadeel is wel dat volume regeling e.d. op de achterkant(per box) zit. Heb je volume regeling op je toetsenbord is dit niet echt een probleem.

Maar nogmaals heel persoonlijk en ze nemen wel wat ruimte in. Al is die bar nou ook niet echt heel klein.

Mocht je voor deze KRK's gaan zou ik(gezien de buren en om je speakers beter te richten) deze ook bij bestellen: http://www.bax-shop.nl/lu...lex-mopad-monitorisolatie

[Reactie gewijzigd op maandag 17 november 2014 14:25]


Door Tweakers user Jean Paul, maandag 17 november 2014 14:35

Nu vraag ik mij af of de sub echt nodig is. Je zit in een kamer van 2x4 meter, totaal geen ruimte om lage tonen zuiver of uberhaupt weer te geven. Een tip voor het gebruik van een subwoofer, zet deze op (speciale) rubberen pootjes. Dit scheelt enorm in contactgeluid.

Bij mijn laatste verhuizing van 65m² naar 41,5m² woonkamer gegaan, frequenties onder de 41Hz zijn niet of nauwelijks meer hoorbaar. In de grotere ruimte was de weergave van 30 Hz bijzonder strak en goed hoorbaar. Met 8m² blijft er ben ik bang weinig over voor een sub :)

@iceblack24: thanks voor link naar de Mopads, voor die prijs gelijk 2 setjes gekocht!

[Reactie gewijzigd op maandag 17 november 2014 15:11]


Door Tweakers user PdeBie, maandag 17 november 2014 15:28

700 euro? Dan had ik een Bowers & Wilkins MM-1 set gekocht. Dat geeft subliem geluid!
En het neemt veel minder ruimte in beslag.

Door Tweakers user filthymushroom, maandag 17 november 2014 16:50

iceblack24 schreef op maandag 17 november 2014 @ 14:24:
ik zelf zweer bij deze jongens: http://www.bax-shop.nl/dj...stuk/product-details.html
Versterker zit in de box ingebouwd enige kabels die je dus hebt lopen is stroom en een kabel van en naar iedere box, je koopt ze per stuk.(kables moet je overigens er los bij kopen).
Ben je voor ongeveer 300 euro klaar, naar mijn mening is er voor dat geld niet veel beters te krijgen. Heerlijk helder strak geluid, sinds ik deze speakers heb is muziek luisteren voor mij weer een totaal nieuwe ervaring.
Nadeel is wel dat volume regeling e.d. op de achterkant(per box) zit. Heb je volume regeling op je toetsenbord is dit niet echt een probleem.

....
En hier kan ik je alleen maar gelijk in geven. Dit is precies de oplossing waar ik ook voor ben gegaan, ik heb echter i.p.v. een interne audiokaart/on-board een externe audio interface op het bureau staan, hiermee is het volume aanpassen probleem dan ook meteen verleden tijd.

Een voorbeeld:
Mijn PC

edit: Ik zie dat mn audiointerface hier wat slecht te zien is, je ziet alleen de lampjes rechts onder het beeldscherm, excuus hiervoor ^^

[Reactie gewijzigd op maandag 17 november 2014 16:51]


Door Tweakers user mouse86, maandag 17 november 2014 18:18

Jean Paul schreef op maandag 17 november 2014 @ 14:35:
Nu vraag ik mij af of de sub echt nodig is. Je zit in een kamer van 2x4 meter, totaal geen ruimte om lage tonen zuiver of uberhaupt weer te geven. Een tip voor het gebruik van een subwoofer, zet deze op (speciale) rubberen pootjes. Dit scheelt enorm in contactgeluid.

Bij mijn laatste verhuizing van 65m² naar 41,5m² woonkamer gegaan, frequenties onder de 41Hz zijn niet of nauwelijks meer hoorbaar. In de grotere ruimte was de weergave van 30 Hz bijzonder strak en goed hoorbaar. Met 8m² blijft er ben ik bang weinig over voor een sub :)

@iceblack24: thanks voor link naar de Mopads, voor die prijs gelijk 2 setjes gekocht!
Zou de ruimte echt uitmaken of je een lage frequentie wel of niet hoort? Waar zou dit aan liggen dan?
iceblack24 schreef op maandag 17 november 2014 @ 14:24:
ik zelf zweer bij deze jongens: http://www.bax-shop.nl/dj...stuk/product-details.html
Versterker zit in de box ingebouwd enige kabels die je dus hebt lopen is stroom en een kabel van en naar iedere box, je koopt ze per stuk.(kables moet je overigens er los bij kopen).
Ben je voor ongeveer 300 euro klaar, naar mijn mening is er voor dat geld niet veel beters te krijgen. Heerlijk helder strak geluid, sinds ik deze speakers heb is muziek luisteren voor mij weer een totaal nieuwe ervaring.
Nadeel is wel dat volume regeling e.d. op de achterkant(per box) zit. Heb je volume regeling op je toetsenbord is dit niet echt een probleem.

Maar nogmaals heel persoonlijk en ze nemen wel wat ruimte in. Al is die bar nou ook niet echt heel klein.

Mocht je voor deze KRK's gaan zou ik(gezien de buren en om je speakers beter te richten) deze ook bij bestellen: http://www.bax-shop.nl/lu...lex-mopad-monitorisolatie
90 dagen proberen adverteren ze daar, misschien dat ik dan de gok wel wil wagen om het uit te proberen, bedankt voor de tip :) ik laat het weten.
PdeBie schreef op maandag 17 november 2014 @ 15:28:
700 euro? Dan had ik een Bowers & Wilkins MM-1 set gekocht. Dat geeft subliem geluid!
En het neemt veel minder ruimte in beslag.
Zien er erg mooi uit! Die ga ik ook wel even beluisteren in de winkel.... thanks! :)

Door Tweakers user iceblack24, maandag 17 november 2014 19:09

filthymushroom schreef op maandag 17 november 2014 @ 16:50:
[...]

edit: Ik zie dat mn audiointerface hier wat slecht te zien is, je ziet alleen de lampjes rechts onder het beeldscherm, excuus hiervoor ^^
Ja daar zit ik ook nog steeds over te denken. Ben er alleen nog niet uit welke externe kaart ik dan wil aanschaffen. Welke heb jij staan?

Overigens zou ik je ook de mono pads aanraden. Of in ieder geval je speakers proberen meer naar binnen te richten en zo veel mogelijk op gezichtshoogte(of naar boven gericht). Dit maakt bij mij een groot verschil.

Overigens over de winkel bax-shop niks dan positief, tot nu toe altijd prima geholpen.

[Reactie gewijzigd op maandag 17 november 2014 19:11]


Door Tweakers user Jean Paul, dinsdag 18 november 2014 13:21

mouse86 schreef op maandag 17 november 2014 @ 18:18:
[...]

Zou de ruimte echt uitmaken of je een lage frequentie wel of niet hoort? Waar zou dit aan liggen dan?

[...]
Ramen, deuren, stijfheid van de muren, grootte/inhoud, meubels, alles leidt tot verandering van de akoestiek :) Hoewel de bas tot zekere mate hoorbaar zal zijn, is het vaak de resonantie die je hoort in kleine ruimtes, dus onzuiver. Overigens houd je resonantie in vrijwel elke ruimte, afhankelijk van de indeling en grootte zullen bepaalde frequenties harder klinken (resoneren) dan de meeste anderen. Vooral bij frequenties onder de 200 Hz is dit goed waar te nemen. Overigens is dit alles een vak apart ;)

In het kort, het ligt aan de weerkaatsing van het geluid tegen alle objecten in de ruimte..

Ter indicatie, 20 Hz heeft een golflengte van ongeveer 17 meter..

[Reactie gewijzigd op dinsdag 18 november 2014 13:24]


Door Tweakers user NLKornolio, vrijdag 21 november 2014 15:38

Jean Paul schreef op dinsdag 18 november 2014 @ 13:21:
[...]


Ramen, deuren, stijfheid van de muren, grootte/inhoud, meubels, alles leidt tot verandering van de akoestiek :) Hoewel de bas tot zekere mate hoorbaar zal zijn, is het vaak de resonantie die je hoort in kleine ruimtes, dus onzuiver. Overigens houd je resonantie in vrijwel elke ruimte, afhankelijk van de indeling en grootte zullen bepaalde frequenties harder klinken (resoneren) dan de meeste anderen. Vooral bij frequenties onder de 200 Hz is dit goed waar te nemen. Overigens is dit alles een vak apart ;)

In het kort, het ligt aan de weerkaatsing van het geluid tegen alle objecten in de ruimte..

Ter indicatie, 20 Hz heeft een golflengte van ongeveer 17 meter..
Lekker boeiend of die ontploffingen zuiver zijn, als je maar van je stoel gelift wordt als er een bom ontploft.

Reageren is niet meer mogelijk